Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών την πρώτη ημέρα τού Δεκεμβρίου έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ημερολόγιο Χριστουγέννων «le calendrier de l’avent». Το ημερολόγιο αυτό κάθε φορά που είχαν μάθημα έκρυβε μια γαλλική χριστουγεννιάτικη λέξη, καθώς και μια μικρή έκπληξη.
Επίσης, οι λέξεις που μάθαιναν έβρισκαν τη θέση τους σε μια κάρτα που φτιάχτηκε σταδιακά και η οποία γέμισε με ευχές στα γαλλικά.
Στην Δ΄ τάξη οι μαθητές, αφού ανακάλυψαν το λεξιλόγιο των Χριστουγέννων μέσα από μια παρουσίαση, χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια εμπέδωσής του.
Την τελευταία ημέρα τού μαθήματος έφτιαξαν κατασκευές με κρεμάστρες τις οποίες στόλισαν με διάφορα χειροποίητα στολίδια, τα ονόμασαν στα γαλλικά και αντάλλαξαν ευχές.
Τέλος, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έφτιαξαν ένα πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις χάρτινες παλάμες τους, τις οποίες είχαν στολίσει με ευχές στα γαλλικά. Το παράξενο αυτό δέντρο ευχών στόλισε τον πολυχώρο τού Σχολείου μας, μαζί με τις εικονογραφημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες των παιδιών.
Στο τελευταίο μάθημα οι μαθητές πέρασαν μια ώρα γεμάτη από επικοινωνιακά παιχνίδια με θέμα τα Χριστούγεννα, χαρά και γέλια.