Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την αγαπημένη τους γιορτή με πολλούς τρόπους: τραγούδησαν, έγραψαν κάρτες με όμορφες ευχές και έστειλαν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έχοντας διδαχθεί στη μέθοδο Zig Zag το λεξιλόγιο σχετικά με τα Χριστούγεννα αλλά και με τα δώρα, έγραψαν γράμμα στον αγαπημένο τους Père Noël για να τους στείλει το δώρο τής επιθυμίας τους.
Οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων έφτιαξαν πανέμορφες κάρτες στις οποίες έγραψαν τις ευχές τους. Επίσης άκουσαν γαλλικά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έπαιξαν συμπληρώνοντας κουίζ και σταυρόλεξα με το λεξιλόγιο των Χριστουγέννων.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, αφού μελέτησαν τα έθιμα τής Γαλλία για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από power point, συζήτησαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές με τα αντίστοιχα ελληνικά έθιμα αυτών των ημερών. Επίσης φιλοτέχνησαν κάρτες στις οποίες έγραψαν ευχές στα Γαλλικά απευθυνόμενοι σε όλα τα παιδιά τού κόσμου .
Σκοπός των δράσεων ήταν η συμμετοχή και η ελεύθερη έκφραση των μαθητών στην εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στη γαλλική γλώσσα, μέσα από διαφορετικές βιωματικές δραστηριότητες που ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και τους κάνουν να αισθάνονται χαρά συμμετέχοντας σε αυτές. Την επιμέλεια είχαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.