Στο πλαίσιο συμμετοχής τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό eTwinning έργο ‘STEAM with fairy tales’, το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2022 οι μικροί μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν ποια παραμύθια έχουν ακούσει και θυμούνται, να συζητήσουν ποια από αυτά είναι τα αγαπημένα τους και γιατί. Έπειτα κάθε μαθητής/μαθήτρια έπρεπε να επιλέξει ένα από τα παραμύθια αυτά και να ζωγραφίσει μία χαρακτηριστική σκηνή από το παραμύθι που του/της έκανε εντύπωση.

Τα παιδιά απόλαυσαν πραγματικά αυτή τη δραστηριότητα καθώς ήταν ελεύθερα να ζωγραφίσουν οποιαδήποτε σκηνή τούς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από το αγαπημένο τους παραμύθι.
Το ίδιο έκαναν και οι συνομήλικοι μαθητές από τα υπόλοιπα σχολεία που συνεργάζονται στο συγκεκριμένο eTwinning έργο και όλες οι δημιουργίες τους ενσωματώθηκαν σε ένα εντυπωσιακό ebook εκατό περίπου σελίδων. Τέλος, οι μαθητές ξεφυλλίζοντας το ψηφιακό βιβλίων των δημιουργιών όλων των μαθητών έπρεπε να μαντέψουν από ποιο παραμύθι είναι η κάθε ζωγραφιά. Άλλη μία λοιπόν δοκιμασία ‘challenge’ περίμενε τους μικρούς μαθητές  που όμως ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία! Συγχαρητήρια στα παιδιά!
Ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ξεφυλλίσετε το ψηφιακό βιβλίο με τις ζωγραφιές των μαθητών, εδώ.