Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 91η Διεθνής Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων με τίτλο «Remember. Reflect. React» στο Αμβούργο. Τα Αρσάκεια Σχολεία συμμετείχαν με 3 μαθητές από τους 6 της Εθνικής Ελλάδος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι μια προσομοίωση των συνεδριάσεων του Ευρωκοινοβουλίου και οι μαθητές που αποτελούν τις εθνικές αντιπροσωπείες επιλέγονται μέσω απαιτητικού τριήμερου διαγωνισμού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή μαθητών στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων μάς επισημαίνουν τα λόγια παλαιότερων μαθητών μας (αποσπάσματα από συνεντεύξεις τους στο περιοδικό "Επικοινωνία")

"Η συμμετοχή μου Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τη διάσταση τού πολίτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με τη διάσταση τού πολίτη σε εθνικό επίπεδο. Κατάλαβα ότι ως Ελληνίδα πολίτης μπορώ να υπάρξω στον ευρωπαϊκό χώρο και να προχωρήσω στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων μόνο μέσα από τη συνεργασία με τις άλλες χώρες τής Ένωσης."

Άννα Γιαπιτζή-Παπανδρέου, απόφοιτη 2017
Αρσάκειο Λύκειο Πατρών
Νομική Θεσσαλονίκης 

"Έγινα πιο ανεκτική σε θέματα κουλτούρας άλλων λαών. Μου δόθηκε η δυνατότητα να βγω από το πετσί τής Ελληνίδας και να φανταστώ πώς θα ήμουν εγώ η ίδια αν ζούσα σε μια άλλη χώρα με διαφορετικές συνθήκες."

Εύα Αλεξάνδρου, απόφοιτη 2018
Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης
Ιατρική Θεσσαλονίκης

"Η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων μού έδωσε τη δυνατότητα να διευρύνω τους ορίζοντές μου, να αποκτήσω πιο ανοιχτό και δημιουργικό τρόπο σκέψης και να διαμορφώσω τις δικές μου απόψεις, διότι γνώρισα ποικίλους τρόπους προσέγγισης ενός θέματος." 

Άιντα Μαρινάκη, απόφοιτη 2018
Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού
Νομική, University of Surrey


Καλώς ήλθατε στο Αμβούργο

Τα σχολεία και οι μαθητές που διακρίθηκαν στις Επιτροπές:

  • Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού: Καρδάτου Ανδριανή, στην Επιτροπή Πολιτισμού και Εκπαίδευσης
Kardatou Andriani
  • Α' Τοσίτσειο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης: Τσιτσιριδάκης Χρήστος, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Φαγητού
Tsitsiridakis Xristos
  • Β' Αρσάκειο - Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης: Αλεξανδρή Χριστιάνα, στην Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Alexandri Xristiana

Υπεύθυνοι καθηγητές προετοιμασίας: Κοντογιάννη Ασπασία, Κουτσιλιέρη Ξένια, Βασιλοπούλου Ιωάννα
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ: