Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Aγγλικών υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-2015 πολιτιστικό πρόγραμμα e-twinning με τίτλο «Our World» από τους μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης υπό την επίβλεψη τής καθηγήτριάς τους κ. Αθηνάς Γκαρμπολά. Οι μαθητές συνεργάζονται με συνομήλικούς τους από τη Γαλλία χρησιμοποιώντας ως γλώσσα επικοινωνίας τα Αγγλικά. Χρησιμοποιώντας τα ΤΠΕ (Word, Powerpoint) και διαδικτυακά εργαλεία Web 2.0 (VOKI, WORDLE, TAGXEDO, INFOGRAPHS, COMICS, SLIDESHARE) εκπονούν εργασίες πάνω σε διάφορα θέματα για τον πολιτισμό μας, τις καθημερινές συνήθειες μας, τα ενδιαφέροντά μας και τα ήθη και έθιμα τού τόπου μας.
Τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές είναι ποικίλα: παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η πολυπολιτισμική συνείδηση των μαθητών.
Τα θέματα που επεξεργάζονται οι μαθητές με τους συνομήλικούς τους είναι σχετικά με το διδακτικό τους εγχειρίδιο και το γνωστικό τους αντικείμενο, γεγονός που εμπλουτίζει το μάθημα των Αγγλικών.
Τέλος, με το πρόγραμμα αυτό ανοίγει η κλειστή πόρτα τής αίθουσας, μεταφέρονται οι δραστηριότητες έξω από την τάξη, έξω από τα σύνορα τής χώρας μας και την μικρή κοινωνία τού Σχολείου.