Εκτύπωση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης στο μάθημα των Αγγλικών, με τη βοήθεια τής καθηγήτριάς τους  κ. Βένιας Γιαννακοπούλου, γνώρισαν τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες τού βρετανικού λαού.


Ειδικότερα οι μαθητές τής Ε΄ τάξης αναζήτησαν πληροφορίες για το πρωινό, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης για το μεσημεριανό και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης για το απογευματινό τσάι.
Με δεδομένο ότι οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού διδάσκουν πολλά για την κουλτούρα του, οι μικροί μαθητές δέχτηκαν σημαντικά ερεθίσματα, αλλά και υιοθέτησαν με ενθουσιασμό την ευκαιρία να συνεργαστούν με μαθητές από άλλες τάξεις, μικρότερους ή μεγαλύτερους, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό γαστριμαργικό ταμπλό. «All I need is love…but some chocolate doesn’t hurt!!!»
Σε παρόμοιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι μαθητές τού τμήματος τής κ. Πόπης Γεωργακέλλου, οι οποίοι ασχολήθηκαν με τα φαγώσιμα στη γλώσσα. Παροιμίες και δημοφιλείς φράσεις σχετικές με φαγητά (an apple a day keeps the doctor away, that’s my cup of tea, you’re the apple of my eye, who brings home the bacon? it’s a piece of cake for me! και πολλές άλλες) συζητήθηκαν στην τάξη και από τους μεγαλύτερους μαθητές χρησιμοποιήθηκαν σε προτάσεις ενώ οι μικρότεροι τις απέδωσαν με όμορφες ζωγραφιές! After all, we’re all HUNGRY for new things to learn!!!
Τέλος, με την ευκαιρία τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής τα παιδιά τής Δ΄ τάξης, με την καθηγήτρια τους κ. Κ. Περδίκη, έκαναν στο μάθημα των Αγγλικών μια εργασία για τον Jamie Oliver και τον τρόπο με τον οποίο αναμόρφωσε τα σχολικά γεύματα στη Βρετανία.