Εκτύπωση

Oι μαθητές τής Δ' τάξης τού Δ΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν στο πρόγραμμα Cambridge English Penfriends που υποστηρίζεται από τον οργανισμό Cambridge ESOL Examinations τού Πανεπιστημίου Cambridge και αφορά στην ανταλλαγή καρτών με σκοπό τη γνωριμία και πιθανή αλληλογραφία μεταξύ μαθητών σχολείων από όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο τού προγράμματος οι μαθητές κλήθηκαν να σχεδιάσουν κάρτες με θέμα “Where I Live” με σκοπό να τις ανταλλάξουν με αντίστοιχες κάρτες τού σχολείου συνεργασίας The Elementary School of the Salesian Society of Saint Dominik Savio, στην πόλη Torun τής Πολωνίας.
Με την καθοδήγηση των καθηγήτριών τους κ. Χριστίνας Μιχαλοπούλου και Αθηνάς Πατουχέα, τα παιδιά εργάστηκαν με ενθουσιασμό και προσέγγισαν το θέμα από μια ειδική πλευρά: στάθηκαν μπροστά στο παράθυρό τους, κοίταξαν έξω, ζωγράφισαν τη θέα και στη συνέχεια την περιέγραψαν. Τρεις εργασίες από κάθε τμήμα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Cambridge English Penfriends, ενώ όλες οι εργασίες, μαζί με αυτές από το σχολείο συνεργασίας, εκτέθηκαν σε ταμπλό στο κεντρικό χολ των Σχολείων τής Εκάλης.
Με την συγκεκριμένη δράση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα που μαθαίνουν για να επικοινωνήσουν με μαθητές μιας άλλης χώρας (Πολωνία), με αποτέλεσμα η ανάγκη εκμάθησης τής αγγλικής γλώσσας να καθίσταται συνειδητή.