Εκτύπωση
Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για το συνέδριο PS MUN 2014, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Κωνσταντίνος Βολτέας, Χριστίνα Τσιαδή, Κατερίνα Σταθακάρου, Μαρία Ψυρράκη, Θάνος Γεωργούντζος, Βασιλική Κουρή και, σε ρόλο δημοσιογράφου, η Ίνα Μακρυδάκη, που εκπροσωπούν την Ινδονησία στο Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, επισκέφθηκαν την πρεσβεία τής Ινδονησίας.
Τους μαθητές, που συνόδευε η υπεύθυνη για το MUN καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν, υποδέχθηκε η γραμματέας κ. Dyah, η οποία τους σύστησε τους διπλωματικούς ακόλουθους τής πρεσβείας, επί πολιτικών θεμάτων κ. Yahat Sugiatna, επί πολιτιστικών θεμάτων κ. John Admiral, επί οικονομικών θεμάτων κ. Cahya Sumaningsih και τον επικεφαλής πρωτοκόλλου κ. Alex Rudini Sulaiman, ο οποίος είχε ετοιμάσει παρουσίαση ειδικά για το Σχολείο. Με μεγάλη επισημότητα προσήλθε τελευταίος ο πρέσβης τής Ινδονησίας κ. Benny Bahanadewa, ο οποίος, αφού μίλησε για την ιστορία τής χώρας του, έδωσε τον λόγο στον κ. Sulaiman που είχε ενημερωθεί γραπτώς για τα ερωτήματα των παιδιών και ανέλυσε όλα τα θέματα τής ατζέντας για κάθε επιτροπή τού ΟΗΕ. Ο πρέσβης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αντιπροσώπους για το ποιες συμμαχίες να επιδιώξουν καθώς και την επίσημη θέση τής χώρας σε διεθνή ζητήματα αφοπλισμού, τρομοκρατίας, κοινωνικών θεμάτων, εκπαίδευσης και οικονομικών. Κατόπιν οι μαθητές έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα στους ακολούθους ανάλογα με την επιτροπή στην οποία ανήκαν. Στη συνέχεια ο πρέσβης παρέθεσε γεύμα με παραδοσιακές ινδονησιακές γεύσεις. Στη διάρκεια τού γεύματος η συζήτηση με τους ακολούθους συνεχίστηκε σε πιο ανεπίσημο ύφος. Όλοι τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία και το πρόγραμμα τού Αρσακείου.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες τής ομάδας, η κ. Μαρίν προσέφερε στον κ. Bahanadewa την ειδική έκδοση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τα 160 χρόνια ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων. Οι μαθητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν ότι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο MUN όσο καλύτερα μπορούν.