Στο μάθημα τής Αγγλικής Γλώσσας και με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού βρήκαν πληροφορίες για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα των αγγλόφωνων χωρών, έγραψαν ευχετήριες κάρτες στα Αγγλικά και διακόσμησαν τις τάξεις τους και τον διάδρομο τού Σχολείου με εντυπωσιακά ταμπλό.
Στις 2 Δεκεμβρίου 2013 οι μικροί μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων έφτιαξαν χειροτεχνίες, είδαν τα Χριστούγεννα τού Μίκυ και τραγούδησαν απλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα μεγαλύτερα παιδιά παρακολούθησαν τα Χριστούγεννα τού Άγιου Βασίλη και τραγούδησαν το «Χαρούμενα Χριστούγεννα (Ο πόλεμος τελείωσε)» τού Τ. Λένον και άλλες γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τέλος, οι μαθητές όλων των τάξεων, την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων ασχολήθηκαν με την επεξεργασία κάποιου απλουστευμένου λογοτεχνικού βιβλίου που τους δόθηκε ανάλογα με το επίπεδο τής τάξης. Η πιο εντυπωσιακή στιγμή για τους μαθητές ήταν όταν έπαιξαν το παιχνίδι/έθιμο των ξωτικών ονομάζοντας κάποια ευχή ή επιθυμία τους και παίρνοντας για αυτή τους τη «μεταμόρφωση» ένα αυτοκόλλητο ξωτικό και ένα σοκολατένιο Αγιοβασιλάκι.
Την επιμέλεια των δραστηριοτήτων είχαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Α. Παναγιώτου, Μ. Μπουρδάκου, Αθηνά Δάνδουρα και Εύη Παπαδοπούλου.