Εκτύπωση
Τον Νοέμβριο 2013 με αφορμή το λεξιλόγιο που διδάχθηκαν, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Γεωργακέλλου και Λιολάκη, έφτιαξαν δικά τους έξυπνα αινίγματα (riddles) και έπαιξαν με τους συμμαθητές τους.

Oι μαθητές τής Ε΄ τάξης, στο μάθημα των Αγγλικών, εκπόνησαν εργασία με θέμα «Διάσημοι άνθρωποι» (Famous people). Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Φρόσως Τσατά, χωρίστηκαν σε ομάδες και συγκέντρωσαν πληροφορίες για σημαντικές προσωπικότητες τού παρελθόντος. Κατόπιν παρουσίασαν στην τάξη τις εργασίες τους σε μορφή power point. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική διαδικασία, γιατί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν το έργο-κληρονομιά που άφησαν πίσω τους αυτοί οι άνθρωποι.
Οι μαθητές τής κ. Λιολάκη ασχολήθηκαν με διάσημους ανθρώπους τόσο των Γραμμάτων και των Επιστημών όσο και τής Τέχνης. Με οδηγό ένα μικρό ή ένα μεγάλο σκοινάκι τα παιδιά μίλησαν γι’ αυτούς –στα Αγγλικά φυσικά– και στη συνέχεια παρουσίασαν τις εργασίες τους σε PPT και έφτιαξαν ένα ενδιαφέρον ταμπλό με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που συγκέντρωσαν.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης «έφαγαν» τα “Will” και “Be Going To” σε απολαυστικά fortune cookies και ζουμερά κομμάτια …χάρτινης πίτσας και, επιτέλους, έμαθαν πώς να εκφράζονται για το μέλλον.