Εκτύπωση
Με αφορμή την ύλη του μαθήματος των Αγγλικών και με την ενθάρρυνση τής καθηγήτριάς τους κ. Ε. Παπαδοπούλου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού αναζήτησαν πληροφορίες για διεθνείς εορταστικές ημέρες.
Ξεκινώντας από την Ισπανία, έμαθαν για τη μάχη τής ντομάτας στην Βαλέντσια και το κυνηγητό των ταύρων στην Παμπλόνα, θαύμασαν τις υπέροχες μάσκες στο καρναβάλι τής Βενετίας και τού Ρίο ντε Τζανέιρο, εντυπωσιάστηκαν από τις παραδόσεις τής Σκωτίας, που περιλαμβάνουν την παραδοσιακή στολή/φούστα, χορούς και τραγούδια κατά την ετήσια παραγωγή τού ουίσκι, βρήκαν πληροφορίες για τη γιορτή τής μπύρας στη Γερμανία τον Οκτώβριο, παρουσίασαν τις ανάλογες γιορτές που γίνονται τον Αύγουστο στη Ζήτσα τής Ηπείρου επ’ ευκαιρία τής νέας παραγωγής τού φημισμένου αφρώδους οίνου. Όμως ταξίδεψαν και στην άλλη πλευρά τού κόσμου, στη Χαβάη, και έμαθαν για το έθιμο τής προσφοράς λουλουδένιων στεφανιών (λεϊ). Τέλος γύρισαν την Ευρώπη για να μάθουν τα ρωσικά έθιμα τής Πρωτοχρονιάς.
Συνειδητοποίησαν έτσι ότι οι καθημερινές συνήθειες συνδέονται με μακρόχρονες παραδόσεις τις οποίες παρουσίασαν σε ταμπλό που εντυπωσίασαν τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.