Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών και με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα αγγλοσαξονικά έθιμα και τον τρόπο εορτασμού τους, στις 31 Οκτωβρίου 2013 οι μαθητές Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών γιόρτασαν το Halloween.

Το Halloween είναι γιορτή τού δυτικού κόσμου, που γιορτάζεται τη νύχτα τής 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό, και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, δράση γνωστή ως “trick or treat” (“φάρσα ή κέρασμα”).

Η ρίζα τής λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) τής γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία, και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, είναι στο ζενίθ.
Σήμα κατατεθέν επίσης τής γιορτής αυτής είναι φαναράκια φτιαγμένα από πραγματικές κολοκύθες. Το έθιμο τής κολοκύθας, το οποίο έχει ρίζες σε παλιούς ιρλανδικούς μύθους, αναβίωσε στο Αρσάκειο. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Γ. Πανίτσα, κατασκεύασαν φαναράκια από πραγματικές κολοκύθες, πάνω στις οποίες χάραξαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, σε άλλες πιο χιουμοριστικά και σε άλλες πιο τρομακτικά. Επίσης, αφηγήθηκαν τρομακτικές ιστορίες σχετικές με την ημέρα αυτή και επισκέφθηκαν και κέρασαν τους συμμαθητές τους καραμέλες και γλυκά με σύνθημα το: “trick or treat?”!