Εκτύπωση
Στις 14 Ιουνίου 2017 απονεμήθηκε στην κ. Κατερίνα Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης διαδικτυακής επιμόρφωσης που διοργανώθηκε από το edWeb.net (Επαγγελματικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό δίκτυο), με θέμα "Creating a Culture of Dignity in Your Community: Transforming Difficult Conversations into Meaningful Connections with Your Students".
Στο σεμινάριο, που υποστηρίχθηκε τεχνικά από την Common Sense Education, εισηγήτρια ήταν η διάσημη συγγραφέας Rosalind Wiseman (Best-selling Author, Educator, and Thought Leader).
Το θέμα τού διαδικτυακού σεμιναρίου αφορούσε στην άρνηση των μαθητών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ασφάλεια και παρουσίασε τρόπους προσέγγισης των μαθητών από τους καθηγητές τους ώστε να κάνουν υπεύθυνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Ο στόχος τού σεμιναρίου ήταν να παρουσιάσει τις τεχνικές που μπορούν να μετατρέψουν τις δύσκολες συζητήσεις με τους νεαρούς μαθητές σε δυναμικές ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ μαθητών και καθηγητών.