Εκτύπωση

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε, στο κλειστό Κολυμβητήριο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, το 30ό Εσωτερικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων. Σε αυτό συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών από τις Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις και των τριών  Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης.

 

Οι μαθητές των Σχολείων διδάσκονται κολύμβηση τόσο στο πλαίσιο τού ωρολογίου προγράμματος στο μάθημα τής Φυσικής Αγωγής όσο και στο πλαίσιο των Απογευματινών Ομίλων. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη βασική τεχνική, τα διαφορετικά στυλ και τα αγωνίσματα που λαμβάνουν χώρα στην πισίνα. Παράλληλα συνειδητοποιούν την αξία τής προσπάθειας και τού σεβασμού στον συναθλητή.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξαν οι διευθυντές Δημοτικών Σχολείων Εκάλης κ. Βιτζηλαίου, Ελευθερίου και Στάθης.

Ιδιαίτερη χαρά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έδωσε η παρουσία στους αγώνες τής πρωταθλήτριας Ευρώπης στην κολύμβηση, και συγκεκριμένα στο αγώνισμα των 100 μ. πεταλούδας, Άννας Ντουντουνάκη, η οποία επέδωσε και τα βραβεία στους μαθητές τής ΣΤ΄ τάξης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να ακούσουν την εμπειρία της από την πορεία της στον ακαδημαϊκό και τον αθλητικό χώρο, να μάθουν για τις απαιτήσεις τού προγράμματος προπόνησης καθώς και για τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την οργάνωση και την προετοιμασία των Αγώνων ανέλαβαν η ομάδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής τού Κολυμβητηρίου κ. Μαρίνα Βαξεβάνογλου, Νάντια Δουβή, Φανή Γαρίνη και Γιώργος Μουσούρης.