Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της ΦΕ και του Center for Hellenic Studies (CHS) του Πανεπιστημίου Harvard, δύο μαθητές Λυκείου από τα Αρσάκεια Σχολεία θα συμμετάσχουν και φέτος δωρεάν στο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2020 (HSSP 2020), που διοργανώνει κάθε χρόνο το CHS. Το Θερινό Σχολείο λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο Ναύπλιο, στις εγκαταστάσεις του ελληνικού παραρτήματος του CHS, αλλά φέτος λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως διαδικτυακά.

Η επιτροπή αξιολόγησης του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (High School Summer Program) του CHS ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα την επιλογή των μαθητών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα. Για φέτος ήταν η σειρά δύο μαθητών μας από τα Αρσάκεια Ψυχικού να συμμετάσχουν. Τις προηγούμενες χρονιές έχουν συμμετάσχει μαθητές Λυκείου από όλα τα Αρσάκεια της Ελλάδας.

Το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών  είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα, και απευθύνεται σε ταλαντούχους μαθητές Λυκείου με διάθεση για μάθηση και επιθυμία για διάκριση. Το HSSP ξεκίνησε το 2012 και διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων. Η συνολική διάρκεια του Θερινού Προγράμματος είναι 16 ημέρες και αποτελεί ένα εντατικό καθημερινό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις Επιστήμες του Ανθρώπου», το οποίο βασίζεται σε μάθημα που προσφέρει το Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και σχεδιάζεται κάθε χρόνο από καθηγητές και από τους Εκπαιδευτικούς Συνεργάτες τους, προπτυχιακούς φοιτητές του ίδιου Πανεπιστημίου, οι οποίοι επιλέγονται προσεκτικά μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής αιτήσεων. Διευθυντής του HSSP είναι ο δρ Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard, Αναπληρωτής Διευθυντής Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο του CHS Ελλάδος εδώ.

Τέλος, μπορείτε να διαβάσετε εδώ σχόλια και εντυπώσεις μαθητών μας που συμμετείχαν σε προηγούμενα HSSP.

chs