Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, και ώρα 11, στο θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης.

Κατά την τελετή αποφοίτησης η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Αντωνία Λουδάρου-Χριστοφοράκη, καθώς και o πρόεδρος τού 15μελούς Άλκης Μιχαλόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισε, τέλος, και ο Διευθυντής τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Γεώργιος Χρονόπουλος, ο οποίος θα υποδεχθεί τους αποφοίτους μας στο Λύκειο κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Ακολούθησαν οι ηλεκτρονικές παρουσιάσεις «Τα γυμνασιακά μας χρόνια: 2023 - 2024», «Οι δράσεις μας από το eTwinning, το MUN και το Erasmus», καθώς και το «Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα: Ταξιδεύοντας στην Κρήτη».

Εν συνεχεία έγινε η απονομή των τίτλων σπουδών και αναμνηστικών από τη Διεύθυνση τού Σχολείου και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης, δόθηκε στους αποφοίτους αναμνηστικό έντυπο το οποίο δημιουργήθηκε από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος και το χρηματοδότησε.

Τη γενική επιμέλεια τού αναμνηστικού εντύπου με τίτλο «Αυτοί είμαστε» είχε η φιλόλογος και Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου. Τα μαθητικά κείμενα των παιδιών συγκέντρωσαν οι υπεύθυνοι των τμημάτων καθηγητές κ. Κώστας Ζέκιος, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Τζούλια Παπαδογιάννη και Δημήτρης Ξύστρας, ενώ τα κείμενα, σχετικά με τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά, επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Νανά Γκαρμπολά, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Καρολίνα Θωμά, Βάλια Κοκκινιά και Ιωάννα Παπαδήμα. Τις φωτογραφίες των δράσεων και εκδηλώσεων επέλεξαν από το σχολικό αρχείο οι εκπαιδευτικοί κ. Μαρία Μπούσκου και Λουκία Σπυράτου. Τα τυπογραφικά δοκίμια διόρθωσε η φιλόλογος κ. Βάλια Κοκκινιά.

Κατά τη διάρκεια τής τελετής, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής κ. Φανής Αβρανά, οι απόφοιτοι τραγούδησαν και παρουσίασαν δικές τους μουσικές συνθέσεις.

Στην τελετή αποφοίτησης παρευρέθησαν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών τού Σχολείου μας, μέλη τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Την εκδήλωση αποφοίτησης, καθώς και τις ηλεκτρονικές παρουσιάσεις επιμελήθηκαν η καθηγήτρια Αγγλικής κ. Αθηνά Γκαρμπολά, η καθηγήτρια Γερμανικής κ. Μαρία Μπούσκου και η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κ. Λουκία Σπυράτου. Το ζωγραφικό έργο τής πρόσκλησης φιλοτέχνησε η μαθήτρια τής Γ΄4 τάξεως Τζωρτζέλα Σκλιάμη, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Ζηνοβίας Κωτσοπούλου. Τη γενική επιμέλεια τής τελετής αποφοίτησης είχε η Διευθύντρια κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου.