Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρουσίασαν τις δράσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2023-2024, στο πλαίσιο τής Ζώνης Επιστημών και Πολιτισμού, σύμφωνα με το διευρυμένο πρόγραμμα τού Σχολείου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/-τριες τής Β΄ τάξεως, οι οποίοι παρακολούθησαν το μάθημα «Συνδυάζοντας μουσική και ποίηση», υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Φανής Αβρανά , παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση. Στην αρχή τού αφιερώματος προβλήθηκε εργασία σε μορφή power point και ακολούθησε μικρή συναυλία, στην οποία οι μαθητές/-τριες τραγούδησαν ποιήματα καταξιωμένων ποιητών , όπως τού Ν. Γκάτσου, τού Τ. Λειβαδίτη, τού Μ. Ελευθερίου και τού Οδ. Ελύτη.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από μαθητές/-τριες και των τριών τάξεων και τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τής φετινής διεξαγωγής τού Μοντέλου Ηνωμένου Εθνών (MUN), στο οποίο συμμετείχαν 13 μαθητές/-τριες τής Γ΄  τάξης. Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε η διαδικασία προετοιμασίας και προσέγγισης τού προγράμματος από τους μαθητές και η συμμετοχή τους στα δύο μαθητικά συνέδρια MUN, το ATSMUN και το ACGMUN, στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και στο Pierce College , αντίστοιχα. Παράλληλα, προβλήθηκαν εικόνες και στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των μαθητών στα συνέδρια. Υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Ιωάννα Παπαδήμα.

Στη συνέχεια οι μαθητές/-τριες τού προγράμματος e Twinning - Erasmus+ ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και παρουσίασαν όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο αυτών. Επίσης, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης τού προγράμματος eTwinning, καθώς και EUROPASS, πιστοποιητικό συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.
Υπεύθυνες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Αθηνά και Αθηνά Ξυραφά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, οι μαθητές/-τριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης μαζί με τον Διευθυντή και τους δασκάλους τους, στο πλαίσιο τής ενημέρωσής τους για το Γυμνάσιο και τής ομαλής μετάβασής τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.