Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πήραν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες με σκοπό να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στη χρήση τού διαδικτύου«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν το κεντρικό μήνυμα τού εορτασμού τής ημέρας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2024, για 21η συνεχόμενη χρονιά σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλοντον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ποιοτικότερου διαδικτύου, στο οποίο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο υπεύθυνα, κριτικά, δημιουργικά και με σεβασμό.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "What stands the test of time" έφτιαξαν κόμικς και avatar, με δυνατότητα ομιλίας, για να δώσουν συμβουλές για την ασφαλή χρήση τού διαδικτύου.

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "Faster, Higher, Stronger, Together!" έπαιξαν διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων Kahoot για την ασφάλεια στο διαδίκτυο .

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το ευρωπαϊκό έργο eTwinning "PODUCATION: Learning through Sounds" πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη κατά τη διάρκεια τής οποίας οι μεγαλύτεροι μαθητές ενημέρωσαν τους μικρότερους για τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και την ασφάλεια στο διαδίκτυο .

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης με τους συμμαθητές τους από το ευρωπαϊκό έργο «Young Change Makers» πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη και συζήτησαν για την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων .

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Αθηνά Γκαρμπολά

Για να δείτε τις δραστηριότητες των μαθητών πατήστε εδώ.