Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με τη λήξη τής εφετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης σε τρία έργα τού ευρωπαικού προγράμματος συνεργασίας σχολείων e-Twinning,  με υπεύθυνη την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Αθηνά Γκαρμπολά.

Οι μαθητές τής Α΄τάξης ασχολήθηκαν εφέτος με το έργο “Get on Board” σε συνεργασία με σχολεία από την Ιταλία, την Τσεχία και την Τουρκία. 
Οι μαθητές εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν συνεργατικά το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι τύπου με ερωτήσεις από διάφορες θεματικές ενότητες, τον πολιτισμό, τη γεωγραφία, τις παραδόσεις των τεσσάρων χωρών κ.ά. Μπορείτε να δείτε το ηλεκτρονικό επιτραπέζιο παιχνίδι εδώ και πληροφορίες για το έργο εδώ και εδώ 

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης συνεργάστηκαν με σχολεία από τέσσερεις ευρωπαϊκές χώρες στο έργο "International School Magazine" και δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με θέματα από τη σχολική ζωή των μαθητών. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές ανακάλυψαν τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και συνειδητοποίησαν ότι όλοι οι μαθητές διαθέτουν κοινά ενδιαφέροντα και φιλοδοξίες.
Για να δείτε το ηλεκτρονικό περιοδικό, πατήστε εδώ.

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης συνεργάστηκαν με σχολεία από την Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισπανία και Γεωργία στο έργο «Pollution – A Never Ending Story».
Οι μαθητές προβληματίστηκαν για διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και αναζήτησαν τα αίτια, τις συνέπειες και τις λύσεις αυτών των προβλημάτων γράφοντας μια συνεργατική αλυσιδωτή ιστορία.

Οι μαθητές σε διακρατικές ομάδες συνεργατικά βρήκαν τον τίτλο τής ιστορίας, επινόησαν τους ήρωες, έγραψαν την ιστορία στην αγγλική γλώσσα και την μετέφρασαν στην γλώσσα τους, έκαναν την εικονογράφηση και την ηχογράφηση, και φυσικά όλα αυτά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Για να δείτε το ηλεκτρονικό βιβλίο, πατήστε εδώ.

Για να δείτε το εικονογραφημένο ηλεκτρονικό βιβλίο, πατήστε εδώ.
Ευχή όλων μας είναι η συνέχεια της δράσης e-twinning και του χρόνου με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον.