Το τρίημερο 4-6 Απριλίου 2025 διεξήχθησαν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης οι 16οι Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες. 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες από όλα τα Αρσάκεια Σχολεία διαγωνίστηκαν στα αγωνίσματα των Διττών Λόγων, τού Προτρεπτικού Λόγου, τού Αυθόρμητου Λόγου και τής Νοηματικής Ανάγνωσης.
Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης συμμετείχε με 25 μαθητές και μαθήτριες. Τα παιδιά μας διαγωνίστηκαν και στα τέσσερα ρητορικά αγωνίσματα και είχαν μια αξιόλογη παρουσία. Σημαντική διάκριση σημείωσε η μαθήτρια Λαζάρου Μελίνα (Γ΄2) που κατέκτησε την 1η θέση στο αγώνισμα τού Προτρεπτικού Λόγου, για 2η, μάλιστα, συνεχή χρονιά!
Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ρητορικούς αγώνες στους οποίους τα Αρσάκεια Σχολεία έχουν μεγάλη παράδοση. Μίλησαν αυθόρμητα, επιχειρηματολόγησαν και αντέκρουσαν επιχειρήματα, προέτρεψαν, αλλά και δημιούργησαν συναισθήματα μέσω τής ανάγνωσης κειμένων. Ήρθαν σε επικοινωνία με συμμαθητές και συμμαθήτριες από άλλα σχολεία τής αρσακειακής κοινότητας και συνειδητοποίησαν το εύρος και την αξία τής ελληνικής γλώσσας, καθώς και τού "ευ αγωνίζεσθαι".
Τους μαθητές και τις μαθήτριες προετοίμασαν οι καθηγητές τους στον απογευματινό Ρητορικό Όμιλο κ. Θεοφανοπούλου Ναταλία, Κατσιάνου Κατερίνα, φιλόλογος, και Κωνσταντακάκης Γιώργος, φιλόλογος.
Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη συνολικά εξαιρετική παρουσία τους!
https://arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-a/ta-nea-mas/awards/55415-symmetoxi-kai-diakriseis-mathiton-stous-16ous-arsakeious-ritorikoys-agones#sigProId83f708bce1