Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η ΤΕΧΑΝ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), διοργάνωσε ένα μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων Αττικής, υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των νέων ανθρώπων, και, ειδικότερα, των μαθητών στη διαδικασία τής ανακύκλωσης.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων 39 δήμων τής Αττικής, στους οποίους λειτουργούν πολυκέντρα ανακύκλωσης. Σε αυτά οι μαθητές επέστρεφαν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά, για να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό. Στο τέλος τής διαδικασίας εκτύπωναν αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής. Οι μαθητές συνέλεξαν, συνολικά ως σχολικό τμήμα, τα κουπόνια συμμετοχής και το κάθε σχολικό τμήμα παρέδωσε, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο τού Διονύσου το σύνολο των κουπονιών που είχε συγκεντρώσει και είχε καταμετρήσει.

Οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με την αρωγή των καθηγητών και των γονέων τους, αγκάλιασαν τον διαγωνισμό και ξεκίνησαν με ενθουσιασμό τη συλλογή των υλικών. Από το Σχολείο μας συμμετείχαν τα τμήματα Α΄1, Α΄2, Α΄3, Β΄1, Β΄2 και Γ΄4. Στις 5 Απριλόυ 2024 βγήκαν τα αποτελέσματα τού διαγωνισμού. Εκτός των ανακοινωμένων δώρων τού διαγωνισμού, και λόγω τής εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής μαθητών, αποφασίστηκε η παροχή επάθλων και στο πρώτο ανά σχολικό τμήμα κάθε δήμου. Έτσι, το τμήμα Γ΄4 τού Σχολείου μας κατέλαβε την 39η θέση ανάμεσα σε 613 τμήματα και ήρθε 1ο στον Δήμο Διονύσου. Το έπαθλο ήταν ένα smartwatch για όλους τους μαθητές τού τμήματος.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές τού Γ΄4 αλλά και σε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή, την προσπάθεια, τη γενναιοδωρία και τον ενθουσιασμό τους!

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

001