Εκτύπωση
Ο δρ Δημήτρης Καλογιάννης, καθηγητής τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, παρακολούθησε, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, την επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Χρήση Νέων Τεχνολογιών στο Σχολικό Περιβάλλον».
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Action Synergy, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων EUBULLY- “Addressing bullying in the physical and virtual classroom incorporating cyber bullying” και MLEARN - “Training teachers to use mobile (hand held) technologies within mainstream school education”.
Το πρόγραμμα EUBULLY χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει αναπτυχθεί για να εκπαιδεύσει και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση τού σχολικού εκφοβισμού. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ρουμανία.
Το πρόγραμμα MLEARN είναι ένα διακρατικό πρόγραμμα που αφορά στην ενσωμάτωση των φορητών συστημάτων τεχνολογίας στο πλαίσιο τής κύριας και βασικής εκπαίδευσης, και αποσκοπεί στην κατάρτιση εκπαιδευτικών σε φορητές συσκευές τεχνολογίας (χειρός). Συγκεκριμένα, στόχος τού MLEARN είναι η χρήση των φορητών συσκευών τεχνολογίας μέσα στην τάξη για την ενίσχυση τής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Εταίροι τού προγράμματος είναι η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ρουμανία.