Εκτύπωση

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης και υεπεύθυνος των Απογευματινών Ακαδημιών Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης των Σχολείων τής Εκάλης κ. Δημήτρης Γκόφας συμμετείχε στο 16th National Elite Basketball Coach Clinic, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Dalien τής Κίνας (9 έως 13 Οκτωβρίου 2013) με βασικό ομιλητή τον άλλοτε τεχνικό των Ηρακλή και Ολυμπιάδας Πατρών Ντράγκαν Ράτσα, παρουσία όλων των Κινέζων προπονητών των πρωταθλημάτων τής χώρας (CBA, NBL, Γυναικών) και όλων των Εθνικών ομάδων, αλλά και τού μεγάλου Shaquille O' Neal.


Ο παλαίμαχος πλέον θηριώδης σέντερ παρευρέθηκε στην Κίνα και στο 16th National Elite Basketball Coach Clinic μαζί με τιμ προπονητών από τις ΗΠΑ, ως ο τιμώμενος επισκέπτης τού σεμιναρίου.
Τα θέματα τα οποία ανέλυσε ο έμπειρος Ντράγκαν Ράτσα σε συνεργασία με τον κ. Γκόφα ήταν τα εξής:
1. Βιομηχανική ανάλυση και κινησιόγραμμα σε ατομική επιθετική και αμυντική τεχνική (η αποκλειστική επιμέλεια τού θέματος ανήκει στον κ. Δημήτρη Γκόφα, από τον οποίο έγιναν οι μετρήσεις και οι αναλύσεις επί ελληνικού εδάφους).
2. Ανάλυση επιθετικής και αμυντικής τακτικής καθώς και scouting των ομάδων τού Final-4 τής Ευρωλίγκας (Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα).
3. Ανάλυση διοργάνωσης basketball camp.
Ολα τα παραπάνω θέματα που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τής Κίνας σε βιβλία και DVD.
Τελος, αξίζει να επισυμανθεί ότι η συμμετοχή τού προπονητή κ. Δημήτρη Γκόφα στο συγκεκριμένο σεμινάριο ήταν η αρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας σε διάφορα προγράμματα σε Κίνα και Ευρώπη.