Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024 η Γ΄ τάξη τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε το Εργαστήριο Ιστορίας και Τέχνης τής Υπηρεσίας Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Δραστηριοτήτων των Αρσακείων Σχολείων τής Φ.Ε, για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δίας ή Ποσειδώνας; Ποσειδώνας ή Δίας;».

Ποιος να είναι άραγε αυτός ο επιβλητικός γενειοφόρος άνδρας και τι να κρατούσε στο χέρι του; Το μυστικό του πιθανότατα θα μείνει κρυμμένο για πάντα στη θάλασσα τού Αρτεμισίου όπου και βρέθηκε. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν βλέποντας το ακριβές αντίγραφο τού χάλκινου αγάλματος τού 5ου αι. π.Χ. στο Εργαστήριο Ιστορίας και Τέχνης τού Σχολείου τους.

Στη συνέχεια άκουσαν με πολλή προσοχή την κ. Έρη Παπαγεωργίου, αρχαιολόγο των Σχολείων τής ΦΕ, η οποία παρουσίασε τον κάθε θεό χωριστά και βοήθησε τους μαθητές να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους, να παρατηρήσουν εικονογραφικά παράλληλα από την αρχαιότητα αλλά και να αντιγράψουν τη στάση των μορφών, κρατώντας πότε έναν κεραυνό και πότε μια τρίαινα. Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και άφησε στα παιδιά μας τις καλύτερες εντυπώσεις.