Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές/-τριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Σωτηροπούλου Γιούλης, δημιούργησαν το δικό τους γαλλικό περιοδικό για τρίτη συνεχή χρονιά! Το ψηφιακό περιοδικό περιλαμβάνει άρθρα, καθώς και ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές/-τριες από τις αρχές τού Νοεμβρίου 2023 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2024 και με θέμα τα επαγγέλματα των νέων. Αφορμή για την επιλογή τού θέματος αποτέλεσε η ενότητα τού 4ου θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο "Γνωριμία με επαγγέλματα".

Η δημιουργία τού περιοδικού αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση των παιδιών μέσα από ένα έργο συλλογικό, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας όλων των μαθητών.

Στόχος τού περιοδικού είναι η παραγωγή κειμένων στη γαλλική γλώσσα, που θα βελτιώσουν τις δεξιότητες των μαθητών στην παραγωγή γραπτού λόγου, τόσο σε επίπεδο λεξιλογίου όσο και σε επίπεδο γραμματικής. Η καθηγήτριά, από την πλευρά της, παρείχε τα απαραίτητα εργαλεία στους μαθητές για την υλοποίηση κάθε εργασίας, όπως η διδασκαλία λεξιλογίου και γραμματικών φαινομένων, η θεματολογία άρθρων, ο χωρισμός ομάδων και η υλοποίηση ζωγραφιών από συγκεκριμένους μαθητές για κάθε άρθρο.

Οι μαθητές/-τριες εργάστηκαν ομαδικά εκπονώντας άρθρα σχετικά με τα επαγγέλματα των νέων: ποια επαγγέλματα προτιμούν οι νέοι, ποια επαγγέλματα διαλέγουν και γιατί, ποια θεωρούνται τα δημοφιλέστερα επαγγέλματα τού 2024, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά συγκεκριμένων επαγγελμάτων, πώς επιλέγουμε σωστά ένα επάγγελμα;

Ποια όμως είναι τα όνειρα των δικών μας μαθητών; Στο ερώτημα "τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω" απάντησαν στο τέλος τού περιοδικού όλοι οι μαθητές/-τριες!

Μπορείτε να δείτε το περιοδικό πατώντας εδώ