Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο συμμετοχής μας στο Εθνικό Σχολικό Δίκτυο Αειφορίας "Μυθολογία και Διάστημα", οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄2 τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης γνωρίσαμε τους μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας Κέας.

Στη συνέχεια, με αφορμή τη σύνδεση Μυθολογίας και Αστρονομίας, τους παρουσιάσαμε σχετικές δράσεις και προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη μας, προκειμένου ν’ αναδείξουμε την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική πλευρά αυτού τού νέου τεχνολογικού βήματος τής ανθρωπότητας.

Τους παρουσιάσαμε, λοιπόν, όλες τις γνώσεις που αποκτήσαμε ταξιδεύοντας μαζί τους στο σύμπαν! Τους μιλήσαμε για το διάστημα και για τους πλανήτες στα Γαλλικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά! Τραγουδήσαμε μαζί τους τραγούδια για το Διάστημα, τους ξεναγήσαμε στην υπέροχη διαστημική έκθεση τής NASA «LIFE IN SPACE» και παίξαμε μαζί τους παιχνίδια που ετοιμάσαμε εμείς οι ίδιοι στην Πληροφορική.
Τέλος, «προσγειωθήκαμε» ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουμε για το επόμενο ταξίδι μας! Τι λέτε; Θα μας ακολουθήσετε;