Εκτύπωση

Στις 7 Μαρτίου 2023 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν στο κινηματοθέατρο "Νιρβάνα" τη θεατρική παράσταση για εφήβους "Poios Theleis Na Gineis.com".

Η παράσταση πραγματεύεται τη σχέση των νέων με τα videogames και το διαδίκτυο, τη στρεβλή αντίληψη τής πραγματικότητας μέσα από το διαρκές game playing των εφήβων, που οδηγεί στον εθισμό όταν τα όρια ζωής και φαντασίας γίνονται ολοένα και πιο ρευστά.

Με χρήση νέων τεχνολογιών, 3d anination, projection mapping και σωματικού θεάτρου, η παράσταση εξερευνά θέματα που απασχολούν τους εφήβους, οι οποίοι πραγματοποιούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας προς την ενηλικίωση κινούμενοι σε δύο παράλληλους κόσμους –αυτόν τής πραγματικής ζωής και εκείνον τής εικονικής ζωής ενός διαδικτυακού παιχνιδιού.

Τα όρια μεταξύ online και offline ζωής δεν είναι ξεκάθαρα, η ταυτότητα που τους προσδιορίζει χάνεται ή αντικαθίσταται και η πλασματική ζωή μοιάζει να γίνεται η μόνη πραγματικότητα.

Mέσα από την πλοκή τού έργου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την "Οδύσσεια", καθώς και με γνωστά αρχαία κείμενα ποίησης και φιλοσοφίας.

Εν τέλει, οι μαθητές κατανόησαν ότι, καθώς ο άνθρωπος εθίζεται στα ηλεκτρονικά, χάνει τη μοναδικότητα να επικοινωνήσει με τους άλλους ανθρώπους και να έχει επαφή μαζί τους.