Εκτύπωση

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρακολούθησαν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν τη θεατρική παράσταση «Ειρήνη».

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου διασκεύασε και σκηνοθέτησε με χιούμορ, ειδικά για μικρότερες ηλικίες, το έργο τού Αριστοφάνη, στήνοντας μια ευφάνταστη παράσταση-παιχνίδι που δίνει έμφαση στους υψηλής τεχνικής θεατρικούς μηχανισμούς τού Αριστοφάνη, με σκοπό να αναδυθεί το θέατρο στην πιο αγνή του μορφή. <

Η ομορφιά τής ελευθερίας, η δύναμη τής ομαδικότητας, τής ομόνοιας, τής αλληλεγγύης, τού σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο και στη φύση αναδεικνύονται με γέλιο, κέφι, φαντασία, χορό και τραγούδια, σε ζωντανή μουσική τού Νίκου Κυπουργού και στίχους Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Στην ταραγμένη και αβέβαιη εποχή μας, η παράσταση αυτή προσπαθεί να μάθει στους μικρότερους και να θυμίσει στους μεγαλύτερους πόσο πολύτιμη είναι η ειρήνη και πόσο σημαντικό είναι να τη διεκδικούμε, να την κατακτάμε και να την προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η παράσταση που παρακολούθησαν οι μαθητές εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος» και ενθουσίασε τους μαθητές, προσφέροντάς τους όχι μόνο σπουδαία μηνύματα αλλά και άφθονο γέλιο.