Εκτύπωση

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μουσικής μια συναρπαστική θεατρική περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον ήρωα τού μυθιστορήματος «Ροβινσώνας Κρούσος».

Η ευφάνταστη διασκευή τού έργου σε σημερινό λόγο, η ορχήστρα επί σκηνής με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και ντραμς, ο πολυμελής θίασος που ερμήνευε, τραγουδούσε και χόρευε δημιούργησαν ένα πολυθέαμα που εντυπωσίασε τα παιδιά.

Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια, οι χορογραφίες και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκλήρωσαν τη θεατρική εμπειρία.

Το έργο είναι ένας «οδηγός επιβίωσης» με διαχρονικές παιδαγωγικές αξίες. Η αρμονική σχέση τού ανθρώπου με τη φύση, η υπομονή, η πειθαρχία και η εργατικότητα, η διαχείριση τής μοναξιάς και η χαρά τής επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, η πίστη, η ελπίδα, αλλά και η συνεργασία και η συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις και πάνω απ’ όλα η δύναμη τής φιλίας προβάλλονται σε αυτή την εξωτική περιπέτεια με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό!