Εκτύπωση

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 «Ο μεγάλος περίπατος τού Πέτρου» ζωντάνεψε στη σκηνή τού θεάτρου «Κατερίνα Βασιλάκου» για τους μαθητές και τις μαθήτριες τής Ε΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.

Με όχημα το σκηνικό μιας γειτονιάς τής Αθήνας τού ’40 και οδηγό τον εννιάχρονο Πέτρο, οι μαθητές ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, στις μέρες εκείνες που ξέσπασε ο πόλεμος.
Μοιράστηκαν με τους ήρωες τον ενθουσιασμό των πρώτων νικηφόρων μηνών, τις δυσκολίες τής καθημερινότητάς τους με όλους τους περιορισμούς που τους είχαν επιβάλει οι Γερμανοί, αλλά και τις αγωνίες για την επιβίωσή τους στα δύσκολα χρόνια τής Κατοχής.

Οι χαρακτήρες των ηρώων, που αναδείχτηκαν μέσα από τις σχέσεις τους κατά την περίοδο τού πολέμου, βοήθησαν τους μαθητές να ταυτιστούν με κάποιους από αυτούς και να νιώσουν όπως εκείνοι.

Η εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών και η αληθοφάνεια των σκηνών κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών, οι οποίοι στο τέλος χάρισαν το πιο δυνατό τους χειροκρότημα σε όλους τους συντελεστές για τη συγκίνηση, το χιούμορ και τα σπουδαία μηνύματα ζωής που τους προσέφεραν!