Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το κέντρο εργαστηρίων SHTEAM/Εκπαιδευτικής Ρομποτικής "CITY LAB", όπου ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά με τον κλάδο τής Μηχανοτρονικής.

Κύριος στόχος ήταν η κατασκευή μιας ηλεκτρονικής ολυμπιακής δάδας με τη χρήση τού Single Board.

Στο εργαστήριο οι μαθητές αρχικά έμαθαν σε βάθος τι είναι τα ρομπότ και η Ρομποτική και διαχώρισαν τους Computer micro: bit και τής πλατφόρμας προγραμματισμού στους κλάδους της.


Τα παιδιά, εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτές, και κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα επιμέρους στοιχεία τού εξοπλισμού τού εργαστηριακού μαθήματος.

Κατόπιν, χρησιμοποιώντας τα σωστά, κατασκεύασαν το ηλεκτρονικό κομμάτι τού αυτοματισμού τους με μεγάλη επιτυχία.

Ακόμη, προγραμμάτισαν το σύστημά τους, καθώς πειραματίζονταν με τις διάφορες παραμέτρους του και, τέλος. το βελτιστοποίησαν μέχρι την επίτευξη τού στόχου τους.

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας χαμόγελα και αυτοπεποίθηση στους μαθητές μας.

Ένα project απλό, όπως μια ηλεκτρονική ολυμπιακή δάδα, τους απέδειξε τις δυνατότητές τους στο πεδίο τού SHTEAM, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές μας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Δημιουργώ και καινοτομώ: SHTEAM- Ρομποτική».