Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τής ΑctionAid «Ένας κόσμος άνω-κάτω» την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα Προβολών των Τοσιτσείων Δημοτικών.
Το πρόγραμμα αναπτυξιακής εκπαίδευσης έχει τον τίτλο «Jambo! Καλώς ήρθατε στην Κένυα» και το παρουσίασε η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος τής ActionAid κ. Χρυσούλα Σταματούκου.
Οι μαθητές έγιναν ερευνητές τής ActionAid και ανακάλυψαν τις καθημερινές ανάγκες και τις προτεραιότητες των κατοίκων τής κοινότητας Μπάμα τής Κένυα, κυρίως σχετικά με το δικαίωμά τους και την πρόσβαση στην τροφή.
Αφού παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, μέσω διαδραστικών παιχνιδιών απάντησαν στα παρακάτω ερωτήματα:
Τι τρώνε κάθε μέρα;
• Πόσοι άνθρωποι μένουν σε κάθε σπίτι;
• Πόσο μεγάλο είναι;
• Γιατί πολλά παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο;
• Τι λύσεις έχουν σκεφτεί για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τα προβλήματα τής περιοχής τους;

Τέλος, οι μαθητές έχοντας διδαχθεί στο μάθημα των Γαλλικών την προστακτική και το ανάλογο λεξιλόγιο, τραγούδησαν στα Γαλλικά και στα Ελληνικά το τραγούδι «Action aide les enfants» σε στίχους και μουσική τής καθηγήτριάς τους. Το πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών.
Συμμετέχοντας στην παραπάνω διαδικασία συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα τής αναδοχής ενός κοριτσιού τής ηλικίας τους, τής Noy Sday, από την Καμπότζη, που ανέλαβαν για έναν χρόνο, βοηθώντας τόσο στη βελτίωση τής ζωής του όσο και σε αυτή των ανθρώπων τής Κοινότητας Σιέμ Ρίιπ, στην οποία ζει.



Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30