Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner  ergst dexiot2
Πέμπτη 29 Μαΐου. Ημέρα περισυλλογής απανταχού τού Ελληνισμού, ημέρα που αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη από τους Οθωμανούς. Την ημέρα αυτή οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης  παρουσίασαν τη διαθεματική προσέγγισή τους με την παράσταση «Εάλω η Πόλις!»
Οι μαθητές ευαισθητοποιημένοι από το ιστορικό γεγονός, το οποίο γνώρισαν μέσα από το μάθημα τής Ιστορίας αλλά και από χιλιοειπωμένους μύθους και θρύλους, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ρεβέκκας Αντώνωφ (Ε΄1) και Ευάγγελου Στάθη (Ε΄2), έγιναν κοινωνοί τού ιστορικού τους παρελθόντος και προσπάθησαν να δραματοποιήσουν αποσπάσματα παιδικών ιστορικών μυθιστορημάτων, ποιήματα και θρύλους υπό τις οδηγίες τής καθηγήτριας τής Θεατρικής Αγωγής κ. Ανθής Κοντού. Την παράστασή τους εμπλούτισαν με δημοτικά τραγούδια, που διδάχθηκαν από την καθηγήτρια τής Μουσικής κ. Αρετή Γιαννακουδάκη και παραδοσιακούς χορούς τής περιοχής, που διδάχθηκαν από τις καθηγήτριες τής Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια και Έλενα Παραβατού. Η καθηγήτρια κ. Πωλίνα Πλουμιδάκη εργάστηκε με τα παιδιά στο μάθημα τής Πληροφορικής για την εξεύρεση τού ψηφιακού υλικού που προβλήθηκε, καθώς και για τη δημιουργία αναμνηστικού εντύπου και ο κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης, καθηγητής των Καλλιτεχνικών, τους δίδαξε την κατασκευή εικόνων με την «τεχνική τής ψηφίδας».
Ο επιβλητικός χώρος τού Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», που στεγάζεται στη Στοά του Βιβλίου, φιλοξένησε τους μαθητές τής Ε΄ τάξης σε αυτό τους το εγχείρημα και μέσα από τη μαγεία τού θεάτρου, τους έδωσε τη χαρά σαν μικροί ηθοποιοί  να παρασύρουν  το κοινό σε ένα «ταξίδι μνήμης».

Ανακοινώσεις Γ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Γ' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30