Εκτύπωση
Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, ώρα 11:00, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοιτκού Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα παρουσίασαν στους γονείς τους τη θεατρική παράσταση «Le Petit Prince va à Bruxelles avec Bouba et ses amis», διάρκειας μίας διδακτικής ώρας.
Αφορμή για την παράσταση ήταν ένα projet για τον Μικρό Πρίγκιπα που επεξεργάστηκαν τα παιδιά. Ο Μικρός Πρίγκιπας συνδυάστηκε με τους ήρωες τής μεθόδου τους στα Γαλλικά Zig Zag 2 και έτσι προέκυψε ένα θεατρικό έργο που διηγείται τη συνάντηση τού Μικρού Πρίγκιπα και τη φιλία του με τους ήρωες τής μεθόδου, καθώς και το ταξίδι όλων μαζί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλια τής Rita, αδερφής τής Madame Bouba που κλείνει τα 60 χρόνια της.
Οι μαθητές με ελάχιστες πρόβες έμαθαν τα λόγια τους και έστησαν τη θεατρική παράσταση για τους γονείς τους. Η δράση αυτή έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην έννοια τού μαθήματος τής Β΄ ξένης γλώσσας, που δεν είναι μόνο η απόκτηση γνώσεων αλλά ο συνδυασμός γνώσεων και επικοινωνίας, η έκφραση συναισθημάτων, απόψεων, επιθυμιών.
Οι γονείς απόλαυσαν τους μικρούς μαθητές σε πλήρη δράση, ενώ οι μαθητές διασκέδασαν και αντιλήφθηκαν ότι η ξένη γλώσσα δεν είναι μόνο η στεγνή γραμματική, αλλά αποτελεί ζωντανό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Η παρουσίαση υποστηρίχθηκε και με ψηφιακό υλικό (powerpoint). Την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια κ. Έλενα Βιολάρη.