Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
banner1821
ergst dexiot1
sxedia logo1a

Στις 18 Νοεμβρίου 2018 οι μαθητές των Ε΄1 και Ε΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. στο Αρσάκειο Ψυχικού, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Εξερευνώντας το εσωτερικό τής Γης».


Το πρώτο μέρος τής παρουσίασης τού θέματος συνοδεύτηκε από προβολή εικόνων και βίντεο σχετικά με τους παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση τής επιφάνειας τής Γης, οι οποίοι προέρχονται από το εσωτερικό τής Γης. Το δεύτερο μέρος τής παρουσίασης αναφερόταν στη διάκριση μεταξύ ορυκτών και πετρωμάτων και στις ιδιότητές τους. Στο τρίτο μέρος τού εκπαιδευτικού προγράμματος, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης τού Μουσείου κ. Φανής Τριπολιτσιώτου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, συμπλήρωσαν ειδικό φυλλάδιο με ασκήσεις εμπέδωσης και περιεργάστηκαν αντιπροσωπευτικά πετρώματα που διαθέτει το Μουσείο.
Με τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οι μαθητές μπόρεσαν να έρθουν σε μια πρώτη γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των ορυκτών και να κατανοήσουν το μηχανισμό δημιουργίας των σεισμών και των ηφαιστείων, μια και η χώρα μας είναι κατεξοχήν σεισμογενής χώρα, αλλά και μια χώρα στην οποία υπάρχουν πολλά ενεργά και σβησμένα ηφαίστεια.
Μετά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τα παιδιά επισκέφτηκαν τη Παιδική Βιβλιοθήκη Αρσακείου Ψυχικού. Η υπεύθυνη τής Βιβλιοθήκης υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τα παιδιά και τους μίλησε για τη λειτουργία τής Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια οι μαθητές με τη βοήθεια τής βιβλιοθηκονόμου, επέλεξαν βιβλία τής αρεσκείας τους και άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν και να τα διαβάζουν.
Η εξόρμησή τους στο Αρσάκειο Ψυχικού έκλεισε με επίσκεψη στον προσφάτως ανακαινισμένο ιερό ναό των Αρσακείων Ψυχικού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Αναστασία τη Ρωμαία, εις μνήμην τής συζύγου τού Αποστόλου Αρσάκη, Αναστασίας.

Ανακοινώσεις Β΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Β' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31