Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας και των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Δ΄τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης υποδέχτηκε, στις 7 και στις 21 Δεκεμβρίου 2022, τις συγγραφείς τού βιβλίου «Ταξίδι στην Αφρικανική Σαβάνα» κ.Τζωρτζίνα Σπύρη και Μάνια Ζηρίδη.

Η κ. Σπύρη πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο, μέσα από τους ήρωες τού βιβλίου, βοήθησε τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες τής κλιματικής αλλαγής και πώς, αλλάζοντας την καθημερινότητά τους, μπορούν να γίνουν και οι ίδιοι κρίκος στην αλυσίδα για ένα φωτεινότερο μέλλον...

Η κ. Ζηρίδη προσεγγίζοντας το πιο ψυχο-συναισθηματικό μέρος τού βιβλίου, παρακίνησε τους μαθητές να συναισθανθούν τους ήρωές του, να μάθουν την αξία τής έκφρασης των συναισθημάτων τους και να μπουν στη διαδικασία να περιγράψουν τον φόβο, τον θυμό και τη χαρά τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές κατέγραψαν και σχεδίασαν, ο καθένας ξεχωριστά, τις συνήθειες εκείνες που μπορούν να τους ηρεμήσουν ώστε να μάθουν σταδιακά να διαχειρίζονται αυτό που νιώθουν, ακόμη και σε μια δύσκολη στιγμή.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τον πιο παιγνιώδη τρόπο, καθώς οι μαθητές πειραματίστηκαν με ασκήσεις yoga και παρατήρησαν πόσο θετικά επιδρούν αυτές στο σώμα και το πνεύμα τους.