Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Απόφαση αριθμός 1194/2011/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη θέσπιση δράσης για το Σήμα Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Σχολείων της Φ.Ε. δημιουργεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα
«Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του αρχαίου θεάτρου της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου (μικρό θέατρο)»
το οποίο προτείνει προς υλοποίηση στο Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.

Το Malcolm H. Wiener Laboratory της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής, είναι ένα ερευνητικό τμήμα με έντονη δραστηριότητα που εξυπηρετεί την επιστήμη της Αρχαιολογίας στην Ελλάδα. Τα εργαστήριο προσφέρει σε επιστήμονες, τόσο από την Αμερική όσο και από τον διεθνή χώρο, που ερευνούν την αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου και των γύρω περιοχών, ερευνητικά εργαλεία και μέσα για να απαντήσουν ποικίλες επιστημονικές ερωτήσεις που αφορούν κυρίως στον χώρο της βιο-αρχαιολογίας, γεω-αρχαιολογίας, αρχαιοβοτανικής και ζωο-αρχαιολογίας.

Η μαθητική επιχείρηση ΕΠΕΙΚΟΝ επιβραβεύτηκε με σχετικό δημοσίευμα στην έγκυρη και σημαντική για τα οικονομικά θέματα «Οικονομική Επιθεώρηση». Η «Οικονομική Επιθεώρηση» είναι το μοναδικό μηνιαίο οικονομικό περιοδικό που κυκλοφορεί αδιάλειπτα στην Ελλάδα από το 1934, έτος κατά το οποίο ιδρύθηκε από το δημοσιογράφο Σπύρο Βοβολίνη.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με θέμα «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο Αμφιαρείου Ωρωπού», παρουσιάστηκε στην βραδιά πολιτισμού που διοργανώθηκε στις 22 Μαΐου 2017 στο θέατρο του σχολείου μας.