Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31
Το βραβείο Τραγουδιού στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με το τραγούδι «Pourquoi la vie c’est comme un rêve?» («Γιατί η ζωή μοιάζει με όνειρο;») κέρδισαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.
Στον Διαγωνισμό, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο τής Γιορτής Γαλλοφωνίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, παρευρέθησαν μέλη τής επιτροπής αξιολόγησης των εργασιών των μαθητών, καθώς και η πολιτιστική ακόλουθος τής Γαλλίας στην Ελλάδα Mme Cobacho και οι κ. Mme Boillon και Mme Bei, υπεύθυνες για την Γαλλοφωνία.
Στη γιορτή συμμετείχαν όλοι οι μαθητές, παίρνοντας μέρος σε δύο ateliers. Το πρώτο ήταν ένα θεατρικό εργαστήρι, όπου με τη βοήθεια μιας Γαλλίδας θεατρολόγου αποκωδικοποίησαν και κατάφεραν να δραματοποιήσουν έναν μύθο με τη βοήθεια τής μιμητικής, τής κίνησης και τού λόγου. Το δεύτερο ήταν ένα ομαδικό επιτραπέζιο γαλλικό παιχνίδι γνώσεων (γλώσσας, μαθηματικών, φυσικών επιστημών, ιστορίας, γεωγραφίας, καλλιτεχνικών), όπου οι μαθητές καλούνταν να απαντήσουν στα Γαλλικά. Όλοι συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και ενθουσιασμό στα δύο ateliers, αποκομίζοντας ξεχωριστές εντυπώσεις και εμπειρίες.
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Auditorium Theo Angelopoulos, όπου παρευρέθησαν οι μαθητές τού Δ΄ Δημοτικού που βραβεύτηκαν μαζί με άλλους 250 μαθητές δημοτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα. Αφού παρέλαβαν τα βραβεία και τα δώρα τους από την πολιτιστική ακόλουθο τής Γαλλίας, τραγούδησαν το τραγούδι με το οποίο διαγωνίστηκαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για τους μαθητές τού Σχολείου, διότι ήταν η μοναδική τάξη (από όλες τις τάξεις που βραβεύτηκαν) που παρουσίασε στη σκηνή ζωντανά τη δουλειά της.
Τους μαθητές συνόδευσαν στη γιορτή και τη βράβευση η καθηγήτριά τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και η Συντονίστρια τού Γαλλικού τμήματος κ. Μάιρα Πασσά.
Την εκδήλωση απονομής των βραβείων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών.