Print
Στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus+ "Cultivating languages and Youth Enterpreneurs", μαθήτριες και μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών επισκέφθηκαν την πόλη τής Κρεμόνα, στην Ιταλία, από τις 8 εως τις 14 Ιανουαρίου 2018. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης μαθητές από τη Λετονία και την Εσθονία.
Εκεί οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στα σπίτια Ιταλών μαθητών και συμμετείχαν με επιτυχία στις δράσεις τού προγράμματος. Επισκέφτηκαν ένα τοπικό εργοστάσιο παραγωγής τυριού, καθώς και ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, περιηγήθηκαν στην πόλη τής Κρεμόνα και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πανέμορφη Βενετία.
Οι μαθητές τού Αρσακείου, στο Κλασικό Λύκειο τής Κρεμόνα σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία μαθητών των άλλων σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αλλά και των τοπικών αρχών, παρουσίασαν την πόλη τής Πάτρας, την Ελλάδα, αλλά και το Σχολείο τους. Οι δράσεις τού προγράμματος ολοκληρώθηκαν σε γιορτινή ατμόσφαιρα με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τη θεατρική απόδοση αποσπασμάτων τής "Οδύσσειας" τού Ομήρου και τού "Κρητικού", που είναι έργο τού εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, ο οποίος φοίτησε για εφτά χρόνια στο Κλασικό Λύκειο τής Κρεμόνα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Βασιλική Παναγοπούλου, φιλόλογος, και Νικολία Ηλιοπούλου, βιολόγος.