e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Ο Πρόεδρος της Φ.Ε. Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης ήταν κεντρικός ομιλητής στη σημαντική εκδήλωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προς τιμήν του CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά και της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Στα δύο τιμώμενα πρόσωπα απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε μια λαμπρή τελετή στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα μέρος της ομιλίας του Προέδρου της ΦΕ με θέμα «Ελληνική γλώσσα: η συμβολή της στον πολιτισμό». Διαβάστε το αναδημοσιευμένο επίσης εδώ.

Η απονομή των μεταλλίων έγινε με την παρουσία της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας, ανθρώπων του ακαδημαϊκού κόσμου, του πολιτισμού αλλά και των επιχειρήσεων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος μίλησε για «την Ελλάδα που πρωτοστατεί και πρωταγωνιστεί» και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης. Παρόντες επίσης στην τελετή ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) κ. Περικλής Μήτκας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βασίλης Διγαλάκης, καθώς και Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις των ελληνικών πανεπιστημίων.

«Μας κάνατε περήφανους γιατί ένας Έλληνας Σαλονικιός έσωσε και σώζει εκατομμύρια ζωές» δήλωσε στην ομιλία του ο Καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης Γ. Μπαμπινιώτης για τον κ. Μπουρλά. Για την κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε ότι επωμίστηκε και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας και χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «μια γιορτή παιδείας και πολιτισμού».

omilia eap

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΑΠ Kαθηγητής Οδυσσέας Ζώρας ανέφερε ότι «το χρυσό μετάλλιο της Αριστείας δεν απονέμεται μόνο ως τιμητική ανάδειξη μιας εξαίρετης επίδοσης, ούτε αποτελεί μόνο επίσημη αναγνώριση άριστων πράξεων.

Το Χρυσό μετάλλιο αριστείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση και απονέμεται σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι έχουν έντονο κοινωνικό, επιστημονικό και ακαδημαϊκό έργο.

 babiniotis bourla

Ο πρόεδρος της Φ.Ε. Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.