Print

Το 2ο SummerSchool 2021 – GO CERN με τίτλο "Η Σύγχρονη Φυσική στην υπηρεσία του ανθρώπου", στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με το CERN και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, άνοιξε στις 21/6/2021 τις εργασίες του σε υβριδική μορφή και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 25/6/2021.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών της Φ.Ε. κ. Δ. Κλαυδιανός, ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές. Χαιρετισμό απηύθυνε η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά και ακολούθησε ομιλία του Επιστημονικού Υπευθύνου του Θερινού Σχολείου Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής της Σχολής ΣΕΜΦΕ του Ε.Μ.Π. κ. Ευάγγελου Γαζή.

cern1stday001
O Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών της Φ.Ε. κ. Δ. Κλαυδιανός

cern1stday003
Η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά

cern1stday005

Ο Καθηγητής Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής της Σχολής ΣΕΜΦΕ του Ε.Μ.Π. κ. Ευάγγελος Γαζής

 cern1stday006

 

2o Summer School 2021 – GO CERN: ‟Η Σύγχρονη Φυσική στην υπηρεσία του ανθρώπου”

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε τα εξής:

 cern1stday002

Θεμελιώδη ερωτήματα για την διερεύνηση της φύσης και αιτία ύπαρξης του CERN είναι τα εξής:

Αλλά σημαντικότερο όλων είναι η συνεισφορά των ερευνών στο CERN στη βελτίωση της καθημερινότητας του ανθρώπου μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών στην Ιατρική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τη Φαρμακευτική, στα Προηγμένα Ηλεκτρονικά, στην Πληροφορική, την Προστασία του Περιβάλλοντος, την Πρόγνωση των Σεισμών και τη Μελέτη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.