Print

Αγαπητά μας παιδιά,

Στις δυσκολίες μιας σχολικής χρονιάς πρωτόγνωρης για όλους, γεμάτης αντιξοότητες και φόβους, αγωνιστήκατε να σταθείτε όρθιοι, προσηλωμένοι στους ευγενείς στόχους σας. Ως νέοι δείξατε ψυχική δύναμη και θάρρος. Το γεγονός ότι καθένας και καθεμία από εσάς δεν άφησε τις δυσκολίες να επηρεάσουν τη ζωή σας και να αποδυναμώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία σας, αποτελεί την πιο δυνατή απόδειξη των δυνάμεων που κρύβετε μέσα σας και οι οποίες θα σας συνοδεύουν στις εύκολες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής σας.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία από τις δύσκολες στιγμές για κάθε παιδί. Στην προσπάθειά σας έχουν σταθεί συμπαραστάτες η οικογένεια, οι δάσκαλοι, οι φίλοι σας. Αυτή η συμπαράσταση μετατρέπει τον ατομικό σας αγώνα σε συλλογικό, υπό την έννοια ότι δεν είστε μόνοι. Το αποτέλεσμα του αγώνα σας είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό για την εξέλιξη της ζωής σας. Πολλοί εναλλακτικοί δρόμοι ανοίγονται στη ζωή για κάθε παιδί, για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο που τελείωσε. Και είναι συχνά δρόμοι που οδηγούν σε σταθμούς πολύ καλύτερους και πιο ταιριαστούς για τον καθένα από εμάς, από εκείνους στους οποίους αρχικά κατευθυνόμασταν.

Η επιμονή, η προσαρμοστικότητα, η εκτέλεση του καθήκοντος είναι αρετές που αναπτύξατε φέτος στον πιο υψηλό βαθμό. Αυτό αποτελεί μια πρώτη νίκη, μια σπουδαία επιτυχία για την οποία και εσείς και οι οικογένειές σας πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι. Εμείς, οι δάσκαλοί σας, θα είμαστε δίπλα σας όλες τις ημέρες της προσωπικής σας προσπάθειας.

Με αγάπη και ευχές για επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις και, κυρίως, στη ζωή σας,

Η Επόπτρια των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά