Print

Ο ΣΑΦΕ, ο επίσημος φορέας των Αποφοίτων Αρσακείου, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού με καταγγελίες και αναφορές σχετικά με συγκαλυμμένες περιπτώσεις κακοποίησης.
Παρακολουθούμε με απορία και έκπληξη την επίθεση που δέχεται το ιστορικό σχολείο μας, το οποίο έχει επιδείξει στα 185 χρόνια λειτουργίας του ανεκτίμητο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
Εξυπακούεται ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Σ.Α.Φ.Ε.) καταδικάζει κάθε μορφή κακοποίησης και θεωρούμε ότι πράξεις αντιδεοντολογικής ή αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλύπτονται.
Όσον αφορά την επιστολή των 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, δηλώνουμε ότι στο σύνδεσμό μας δεν έχει φτάσει οποιαδήποτε κατηγορία.
Στηρίζουμε απόλυτα την πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, να παραδώσει την επιστολή με τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ακολουθηθούν, άμεσα, οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, υποστηρίζουμε τη νομική και δικαστική διερεύνηση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος, ώστε με αδιάσειστα στοιχεία, να έρθουν στο φως όλες οι παραβατικές συμπεριφορές.
Εκφράζουμε συγχρόνως την λύπη μας και καταδικάζουμε τη συλλήβδην σπίλωση του σχολείου μας, το οποίο στελεχώνεται από ένα πλήθος ευσυνείδητων εκπαιδευτικών και επιστημόνων που εργάζονται καθημερινά καταθέτοντας την ψυχή και τις γνώσεις τους για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έχουμε εμπιστοσύνη στο Σχολείο μας και τους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης και πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι θα πράξουν το καθήκον τους στο βαθμό που τους αναλογεί.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Σ.Α.Φ.Ε.)

--