Print
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χτες Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης, το 7ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί». Στο σημερινό πρόγραμμα (19/4/2019) θα μεταδοθεί στις 12.30 απευθείας η ομιλία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου  (πατήστε εδώ)  και μέσω τής σελίδας των Αρσακείων στο facebook
Daskalakis 1 1
Κεντρικός ομιλητής τής πρώτης ημέρας τού Συνεδρίου ήταν ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής τού Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών τού Massachusetts Institute of Technology (MIT), ο οποίος τιμήθηκε το 2018 με την κορυφαία διάκριση Rolf Nevanlinna Prize για τη συμβολή του στα μαθηματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Όλες οι ομιλίες και οι εργασίες τού συνεδρίου θα είναι προσβάσιμες μετά τη λήξη του στη σελίδα των συνεδρίων https://synedria.arsakeio.gr/ .



Daskalakis paidia 1

Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος (Χατζηνικολάου) θα συνομιλήσει με τους μαθητές που θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον σύγχρονο άνθρωπο και την ψηφιακή τεχνολογία.

Η ομιλία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου θα μεταδοθεί απευθείας (πατήστε εδώ)  και από τη  σελίδα των Αρσακείων στο facebook

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σπού­δασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσα­λονί­κης και έκανε μετα­πτυ­χιακές και διδακτορικές σπουδές στην Αστροφυσική, τη Μηχανο­λογία και τη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Harvard και το ΜΙΤ. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης σε νοσοκομεία της Βοστώνης, στον τομέα της Αιμοδυναμικής της καρδιάς και των αγγείων, και ως επιστημονικός σύμβουλος φημισμένων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Σπούδασε Θεολογία στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης καὶ είναι διδάκτορας της Βιοηθικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επίτιμος διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπι­στημίου Αθηνών και επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας. Το έτος 1993 ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθι­κής και Δεοντολογίας, του οποίου είναι έκτοτε και πρόεδρος, από δε το 1998 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιο­ηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνι­κού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας. Το έτος 2010 ίδρυσε την πρώτη μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα με το όνομα ΓΑΛΙΛΑΙΑ. Μητρο­πολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη το 2004.
Mesogaias