e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

July 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31
Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η τελετή απονομής βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τέχνης που έχει καθιερώσει η Φ.Ε. για τους μαθητές των Σχολείων της.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα βραβευθέντα έργα όπως τα απέδωσαν  μοναδικά οι ηθοποιοί κ. Μάνια Παπαδημητρίου και Αντώνης Μαυραγάνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία τής κ. Μαρίας Μπουζινέλου, φιλολόγου τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η οποία αναφέρθηκε στη δυνατότητα τής λογοτεχνίας να ανοίγει τον δρόμο προς μια νέα βίωση τής πραγματικότητας, να «θεραπεύει» τον άνθρωπο από τα τραύματα των προσωπικών και των συλλογικών ματαιώσεων, να τον βοηθά, σε κάθε ηλικία, να επικοινωνεί ουσιαστικά με την ψυχή του και την ψυχή των άλλων.
Αμέσως μετά την ανάγνωση των βραβευθέντων έργων, τα παιδιά για άλλη μια φορά, συνομίλησαν με τους λογοτέχνες, που διάβασαν και έκριναν τα κείμενά τους, τους ποιητές κ. Αντώνη Φωστιέρη και Μάριο Μιχαηλίδη και τους πεζογράφους κ. Μαρία Παπαγιάννη και Χρήστο Μπουλώτη. Τη συζήτηση συντόνισε η κ. Έφη Ταμπακάκη, Διευθύντρια τού Α΄ Γυμνασίου Ψυχικού. Οι ερωτήσεις των μαθητών περιστράφηκαν γύρω από θέματα σχετικά με την τέχνη και τον ρόλο τού καλλιτέχνη στη σύγχρονη εποχή, τα κριτήρια τα οποία καθιστούν ένα λογοτεχνικό έργο αξιόλογο, τη θέση τής λογοτεχνίας μέσα στην εκπαίδευση, το πάθος και τις θυσίες τού καλλιτέχνη. Οι μαθητές των οποίων τα έργα βραβεύτηκαν εξομολογήθηκαν τους λόγους που τους οδήγησαν στη γραφή και αναφέρθηκαν στις πηγές τής έμπνευσής τους.
Την εκδήλωση έκλεισε η Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά τα παρότρυνε να συνεχίσουν να στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τον θεσμό τού Διαγωνισμού και να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από αυτόν.

Ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών που βραβεύτηκαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΠΟΙΗΣΗ - ΒΡΑΒΕΙΑΑ΄ Βραβείο«Εν απορία»Κων/νος  ΛάσκαρηςΓυμνάσιο ΠατρώνΒ΄ Βραβείο«Μνήμη»Χρυσή-Μαρία ΜυστακίδουΓυμνάσιο ΘεσσαλονίκηςΓ΄ Βραβείο«Προχωρώντας»Σουλτάνα ΣαμολαδάΓυμνάσιο ΘεσσαλονίκηςΠΟΙΗΣΗ - ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙΑ΄ Τιμητικός Έπαινος«Σαν σε λα μινόρε»Μαρία-Αγγελική ΓερασίμουΒ΄ Γυμνάσιο ΕκάληςΒ΄ Τιμητικός Έπαινος«Ακροβατώντας στη μαγεία»Αγγελική-Χριστίνα ΣκιαδάΑ΄Γυμνάσιο ΨυχικούΓ΄ Τιμητικός Έπαινος«Ο ξένος»Άρης ΠαπαδαντωνάκηςΑ΄Γυμνάσιο ΨυχικούΔΙΗΓΗΜΑ - ΒΡΑΒΕΙΑΑ΄ Βραβείο«Οι αλλαγές»Αγγέλικα ΚοτσιβήρουΒ΄ Γυμνάσιο ΕκάληςΒ΄ Βραβείο«Διασταυρώσεις…

Το στρατόπεδο και ο Σαντάμ»Αλέξανδρος ΠαπαστεργίουΓυμνάσιο ΘεσσαλονίκηςΓ΄ ΒραβείοΔεν  δόθηκε


ΛΥΚΕΙΟ

ΠΟΙΗΣΗ - ΒΡΑΒΕΙΑΑ΄ Βραβείο«Αβάγιστη ομορφιά»Νίκος ΚλωνάρηςΑ΄ Λύκειο ΨυχικούΒ΄ Βραβείο«Με φοβίζουν»Μυρόπη ΛεονάρδουΛύκειο ΘεσσαλονίκηςΓ΄ Βραβείο«Της κόρης που απήχθη»Γιάννης ΚαλαποθάκηςΑ΄ Λύκειο ΕκάληςΠΟΙΗΣΗ - ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙΑ΄ Τιμητικός Έπαινος«Διακοπή τέλματος»Πέτρος ΜπάκαςΑ΄ Λύκειο ΕκάληςΒ΄ Τιμητικός ΈπαινοςΧωρίς τίτλοΜαρία-Ελευθερία ΒλόντζουΒ΄ Λύκειο ΨυχικούΓ΄ Τιμητικός Έπαινος«Η γη των χεριών μου»Φίλιππος ΧαρλαύτηςΑ΄ Λύκειο ΨυχικούΔΙΗΓΗΜΑ - ΒΡΑΒΕΙΑΑ΄ Βραβείο«Μια γνωστή ξένη»Σοφία ΘάνουΒ΄ Λύκειο ΨυχικούΒ΄ Βραβείο«Η κουβέρτα με τα γατάκια»Μάρθα ΑθανασιάδουΛύκειο ΘεσσαλονίκηςΓ΄ Βραβείο«Ξένος»Μαρία ΔρυμούσηΒ΄ Λύκειο Ψυχικού

Τα μέλη τής Κριτικής Επιτροπής απονέμουν τα βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν για τα ποιήματα και τα διηγήματά τους


keimena H ALOTE
Φυλλομετρήστε το έντυπο με τα βραβευμένα κείμενα των μαθητών