Print
Η  επιστημονική ημερίδα «Διδακτικές προτάσεις Θετικών Επιστημών με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.
Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν μπορεί να υπάρξει ιδανική διδακτική μέθοδος παρά μόνο μέθοδοι διδασκαλίας διαρκώς εξελισσόμενες και βελτιούμενες, οι καθηγητές των κλάδων ΠΕ03 (Μαθηματικών), ΠΕ04 (Φυσικών Επιστημών) και ΠΕ19 (Πληροφορικής) των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλονίκης, με κοπιώδη προσπάθεια και εξαιρετικά αποτελέσματα, αναζήτησαν και παρουσίασαν κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις - προτάσεις, σε συνδυασμό βέβαια με τους συγκεκριμένους στόχους του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών και τη διαθεσιμότητα υλικών και μέσων.
Οι προεδρεύοντες καθηγητές πανεπιστημίων και πολυτεχνείων καθώς και οι σχολικοί σύμβουλοι εμπλούτισαν την ημερίδα με τη σημαντική επιστημονική παρουσία τους και τις εύστοχες παρεμβάσεις τους.
Το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο συμμετείχε ενεργά, αποτελείτο από καθηγητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, καθώς και δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
Τα διδακτικά σενάρια (23 συνολικά) οργανώθηκαν με την προσδοκία να αποτελέσουν διδακτικές πρακτικές με κεντρικό ζητούμενο την έμπνευση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με τις θετικές επιστήμες, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών, εκπαιδευτικών λογισμικών και σύγχρονων εργαλείων μάθησης.Το υλικό των διδακτικών σεναρίων κατά ένα μέρος του είναι πρωτότυπο και κατά το υπόλοιπο έχει δοκιμαστεί στις τάξεις από τους καθηγητές - εισηγητές των Σχολείων τής Φ.Ε.
Ολόκληρο το υλικό τής ημερίδας είναι στη διάθεση τής εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω τής ιστοσελίδας τής Ημερίδας εδώ.