e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2104 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που έλαβαν μέρος με μουσική ή τραγούδια τους στον Δ΄ Διαγωνισμό Οργανικής Σύνθεσης και Μελοποιημένου Στίχου στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τέχνης τής Φ.Ε.

Σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, ο πιανίστας και καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Ψυχογιός, έχοντας ακούσει και αξιολογήσει τα μουσικά έργα, μίλησε στα παιδιά για τις δυνατότητες έκφρασης ενός δημιουργού σε κάθε μουσικό είδος, παίρνοντας ως αφορμή τα ίδια τα έργα των μαθητών και αναλύοντάς τα ένα προς ένα.

   Ήταν ένα πραγματικό μουσικό μάθημα στηριγμένο στη μαθητική δημιουργία, το οποίο επέτρεψε ο μικρός αριθμός συμμετοχών στον εφετινό μουσικό διαγωνισμό. Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές που συμμετείχαν, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν, να κατανοήσουν τα κριτήρια αξιολόγησης και να βελτιωθούν στο αντικείμενο που αγαπούν και στο οποίο εκφράζονται. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος τού διαγωνισμού: να δώσει βήμα στην προσωπική έκφραση των μαθητών μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Και οι ίδιοι οι μαθητές έκαναν «δώρο» στη διοργάνωση, στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοβουλία τής Φ.Ε., αφού το καλύτερο τραγούδι τού εφετινού διαγωνισμού ήταν προϊόν συνεργασίας δύο μαθητών που συμμετείχαν και πέρυσι στον θεσμό και είχαν βραβευτεί. Ο Ιάσων Διακουμόπουλος, μαθητής τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, κάλεσε τη Μάρω Μαλλιαρουδάκη, μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, να παίξει βιολί στο τραγούδι του «Δον Κιχώτες» σε στίχους Κώστα Καρυωτάκη, αλλά και στη μουσική του σύνθεση, ενώ μπάσο έπαιξε ο συμμαθητής του Θάνος Καραγεωργίου.

Στο τέλος τής εκδήλωσης ο Γιώργος Ψυχογιός προσέφερε στιγμές μαγείας στο ακροατήριό του με τον ήχο τού ακορντεόν του, ερμηνεύοντας ένα δεξιοτεχνικό tangoτού AstorPiazzola, και ανανέωσε το ραντεβού του με τους νεαρούς καλλιτέχνες για την επόμενη χρονιά, με την ευχή «να τον εκπλήσσει πάντα τόσο ευχάριστα το Σχολείο μας με τα ταλέντα του».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους παρακάτω μαθητές:

Κατηγορία Οργανική σύνθεση:

Α΄ βραβείο

Πέτρος Πράπας (Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Γ΄ τάξη)

«Secret life under the city»


Β΄βραβείο

Μιχαήλ Βελισσάρης (Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Γ΄ τάξη)

«Melody of the Black Forest»


Ιάσων Διακουμόπουλος (Α΄ Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, Γ΄ τάξη)

«Πρώτη Δευτέρου»



Γ΄ βραβείο

Κωνσταντίνος-Αλέξανδρος Σεφέρης (Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Β’ τάξη)

«Μουσική για πιάνο σε ντο ελάσσονα»



Κατηγορία Μελοποιημένος Στίχος:

Α΄ βραβείο

Δεν δόθηκε


Β΄ βραβείο

Ιάσων Διακουμόπουλος (Α΄ Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, Γ΄ τάξη)

«Δον Κιχώτες»


Γ΄ βραβείο

Μάριος-Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος (Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, Γ΄ τάξη)

«Συγγνώμη»


1. Η καθηγήτρια μουσικής κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα 2. Η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαρικίτα Μιχαλοπούλου
3. Ο μουσικός κ. Γιώργος Ψυχογιός μιλάει στους μαθητές 4. ;Eργα μαθητών - Μελοποιημένος στίχος
5. Βράβευση μελοποιημένου στίχου 6. Έργα μαθητών - Οργανική σύνθεση
7. Βράβευση οργανικής σύνθεσης 8. Ο Γιώργος Ψυχογιός παίζει Astor Piazzola