e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Οι μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων προσκαλούν γονείς, συμμαθητές και φίλους στις χριστουγεννιάτικες γιορτές που ετοίμασαν με τους δασκάλους τους και παρουσιάζουν στη Στοά τού Βιβλίου ως εξής: 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 12.00


Β’ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού 

«Ζωγραφίζω το δέντρο»

Εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω το δέντρο» και  βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα από τους μαθητές τής Ε΄ τάξης. Η Έκθεση περιλαμβάνει 70 ζωγραφικά έργα των μαθητών από τη συμμετοχή τους σε εικαστικό εργαστήριο, υπό την καθοδήγηση τής ζωγράφου Ζάννας Καρμανιώλα. Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης  θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο «Τα χρωματιστά μολύβια», θα τραγουδήσουν και θα μάς ξεναγήσουν στις εικαστικές δημιουργίες τους. [Διάρκεια έκθεσης: 7 και 8 Δεκεμβρίου] 

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 10.30

Γ’ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού

«…που Χριστούγεννα σημαίνει…» στην Ευρώπη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές μελωδίες  και ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα, πλαισιωμένα από παραδοσιακά έθιμα. Αφηγείται η συγγραφέας  Σοφία Μαντουβάλου και απαγγέλλουν οι μαθητές τής Δ΄ τάξης. Οι μαθητές τής Ε΄1 τάξης θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικη μουσική όπερα σε στίχους και μουσική τής Κατερίνας Τσίτσα και οι μαθητές των Δ΄ και Ε΄1 τάξεων θα τραγουδήσουν το χριστουγεννιάτικο τραγούδι Τρίγωνα Κάλαντα σε τέσσερεις ευρωπαϊκές γλώσσες.    


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, 10.00

Α΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού

«Με οδηγό τα παιδιά μας ταξιδεύουμε… από την καθημερινότητα στο μυστήριο τής Βηθλεέμ»

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη συμμετοχή των μαθητών των Ε΄1, Ε΄2 και Δ΄2 τάξεων. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στην αφήγηση και δραματοποίηση τού βιβλίου τής Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη «Η Γέννηση του Χριστούλη», θα τραγουδήσουν τα κάλαντα και άλλα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και θα μιλήσουν για τα Χριστούγεννα τής καρδιάς τους.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 11.00

Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία Εκάλης

«Στη χώρα τού Αϊ-Βασίλη»

Παραμυθένιο ταξίδι για όλους ετοιμάζουν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης (από το Α΄ και το Γ΄ Δημοτικό) και οι μαθητές τής Δ΄ τάξης  (από το Β΄ και το Δ΄ Δημοτικό). Θα συναντήσουν τη συγγραφέα-παραμυθού, κ. Νανίνα Σακκά και θα ταξιδέψουν με τα μαγικά μαξιλάρια της στη χώρα τού Αϊ-Βασίλη.

Έκθεση ζωγραφικής
«Τα Χριστούγεννα και ο κόσμος μας με τα μάτια των παιδιών
».

Τους χώρους τής Στοάς τού Βιβλίου θα κοσμούν, από τις αρχές Δεκεμβρίου, ζωγραφικά έργα με θέμα τα Χριστούγεννα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές των Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων Εκάλης, με τη βοήθεια των καθηγητών τους των Καλλιτεχνικών, οι οποίοι επιμελήθηκαν και την παρουσίαση τής  Έκθεσης. [ Καθηγητές Καλλιτεχνικών: Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Μαρίνα Κοράκη, Εύη Λαπαναΐτη, Ελένη Τσαλδίρη].

Επίσης, στους χώρους εκτίθενται καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών από τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία. 

****************************************

Στο  αφιέρωμα  τής  Στοάς τού Βιβλίου στα παιδικά μας Χριστούγεννα θα συμμετάσχουν με ειδικές προσφορές στα βιβλία τους οι εκδότες:

Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδης, Εκδόσεις Ατλαντίς,
Εκδόσεις Διόπτρα, Εκδόσεις Εκκρεμές, Εκδόσεις Εν Πλω,
Εκδόσεις Έσοπτρον, Εκδόσεις Νήσος,  Εκδόσεις Πεδίο, Εκδόσεις Ψύχαλου.