e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ημέρας τής Ευρώπης (9η Μαΐου), το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στις 8 Μαΐου 2015 εκδήλωση γνωριμίας των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τρεις Έλληνες μέλη τού Συλλόγου Φοιτητών ERASMUS STUDENTS NETWORK, καθώς και μία φοιτήτρια από τη Βουλγαρία, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα αυτό. Αρχικά, έγινε παρουσίαση τού προγράμματος Universities 4EU (http://www.u4eu.eu/) από τους μαθητές που το είχαν παρακολουθήσει, με σκοπό να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους σχετικά με αυτό. Επίσης στους μαθητές που συμμετείχαν απονεμήθηκαν τα αντίστοιχα διπλώματα τού προγράμματος.
Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου ERASMUS STUDENTS NETWORK παρουσίασαν το πρόγραμμα ERASMUS, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές τού Σχολείου και τόνισαν τα οφέλη και τη σημασία του, τόσο όσον αφορά τις σπουδές όσο και τη μελλοντική μεταπτυχιακή και επαγγελματική πορεία τού ερασμίτη φοιτητή. Κυρίως, όμως, εστίασαν στη γνωριμία με άλλους λαούς και τη νοοτροπία τους, αλλά και στην επίδραση αυτής τής μοναδικής εμπειρίας στη διαμόρφωση τής γενικότερης κοσμοθεωρίας τους.
Ακολούθησε ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές, κατά την οποία απαντήθηκαν ποικίλα ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις. Ήταν μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση, που σίγουρα θα παρακινήσει πολλούς από τους μαθητές να συμμετάσχουν και αυτοί σε ανάλογα προγράμματα, ώστε να βιώσουν και αυτοί παρόμοιες εμπειρίες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Την ευθύνη για τη διοργάνωση τής εκδήλωσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Μαρία-Αμαλία Βέργουλα και Ιφιγένεια Αναγνώστου.