e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη τού Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Σχολείου συγκεντρώθηκαν στο θέατρο των Σχολείων περιμένοντας με ανυπομονησία τη διαδικασία. Ιδιαίτερα για τους μαθητές τής Α΄ τάξης οι εκλογές αυτές είναι μια πρώτη μύηση στην άγνωστη, ώς τώρα, για αυτούς θεσμική συλλογική εκπροσώπηση. Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι έφτασαν τους 56! Όλοι τους παρουσιάστηκαν στους συμμαθητές τους προετοιμασμένοι να τους πείσουν και να κερδίσουν την ψήφο τους. Η έκθεση των υποψηφίων μπροστά σε ένα κοινό 222 μαθητών συνιστά από μόνη της μια υπέρβαση τόλμης και αυτοπεποίθησης. Οι «προεκλογικοί λόγοι» ξεπέρασαν την πρώτη ώρα και οι περισσότεροι από αυτούς χαρακτηρίζονταν από πρωτότυπα συνθήματα και μια υπόσχεση μελλοντικής ωριμότητας.
Αποσπάσματά τους θα περιληφθούν στο προσεχές φύλλο τού Νεογραφήματος.
Στη δεύτερη ώρα πραγματοποιήθηκε χώρα η ψηφοφορία με υποδειγματική τάξη και υπευθυνότητα, την οποία επέβλεπε η εννεαμελής Εφορευτική Επιτροπή. Μετά οι κάλπες σφραγίστηκαν μέχρι την επόμενη ημέρα.
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 η Εφορευτική Επιτροπή αποσφράγισε τις κάλπες, καταμέτρησε τις ψήφους και ανέδειξε τα δεκαπέντε μέλη τοέ εφετινού μαθητικού συμβουλίου. Με αλφαβητική σειρά το δεκαπενταμελές συμβούλιο απαρτίζεται από τα εξής τακτικά μέλη: Γιώργο Βελιτσκάκη, Ανδρέα Γιαννιώτη, Μυρτώ Δημόκα, Θωμά Δούρο, Ζήση Κολυμπιώτη, Μάρκο Κοσμίδη, Χρήστο Κουδρόγλου, Νίκο Κώστα τού Γεωργίου, Δήμο Ναϊσίδη, Νίκο Όψιμο, Λίλιαν Παναγιωτοπούλου, Στάθη Παυλίδη, Αντωνία Σιδηροπούλου, Γιώργο Σπυρίδη, Ελιάνα Χάσα. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι εξής: Κοραλία Αλμπάνη, Νίκος Κώστα τού Βασιλείου, Λάζαρος Λιόλιος, Βερόνικα Πατρελάκη, Κώστας Στουρνάρας.
Αμέσως μετά συγκροτήθηκε σε σώμα το δεκαπενταμελές και ανέδειξε το προεδρείο του. Με ομόφωνη απόφαση πρόεδρος τού δεκαπενταμελούς είναι η Αντωνία Σιδηροπούλου (Γ΄ τάξη), αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ζήσης Κολυμπιώτης (Γ΄ τάξη),και γραμματέας η Μυρτώ Δημόκα (Β΄ τάξη),.
Η συνέντευξη που παραχώρησαν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος στις δημοσιογράφους τού Νεογραφήματος- στην οποία εκθέτουν τα σχέδια, τις προτάσεις και το όραμά τους για τη θητεία τους- θα δημοσιευθούν σε λίγες μέρες στο 11ο φύλλο τής εφημερίδας.